Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In het centrum van Bergen bestaat het CAP uit 3 grote culturele, artistieke en erfgoedsites: het Museum voor Schone Kunsten van Bergen  (vroeger BAM), het Collectiehuis en de Boterperentuin. Een nieuwe museumbelevenis wacht op je!

Op 13 april 2024 opende een gloednieuw museumcomplex zijn deuren in het hart van de stad van de Doudou. Dit innovatieve project richt zich op cultuur, kunst en erfgoed en geeft een nieuwe definitie aan de museumbeleving. 

Het Museum voor Schone Kunsten

Na een grondige renovatie is het BAM opnieuw het Museum voor Schone Kunsten van Bergen. Dit hedendaagse architecturale project beslaat 5.000 m2 verspreid over 3 verdiepingen, waarvan bijna 2.000 m2 gewijd is aan tijdelijke tentoonstellingen die de collecties van Bergen in de kijker zetten. Dankzij de 2 andere entiteiten van de CAP kan het Museum voor Schone Kunsten zich ook openstellen voor de stad en haar historische, stedenbouwkundige, herdenkings en maatschappelijke uitdagingen.

Het Collectiehuis

Het Collectiehuis is ondergebracht in het voormalige huis van Jean Lescarts en is gewijd aan de geschiedenis van Bergen via gemeentelijke collecties. Het is een manier om het erfgoed van de culturele hoofdstad van Wallonië nog meer te promoten.

De Boterperenboom

De Boterperentuin is de verbinding tussen het Museum voor Schone Kunsten en Het Collectiehuis. Hij is toegankelijk voor het publiek vanaf de rue Neuve en bestaat uit 3 delen:

  • de botanisch-historische tuin , met beelden en plantensoorten die verband houden met de plaatselijke geschiedenis
  • de coöperatieve permacultuurtuin
  • de guinguette.

Het is een ander soort museumervaring, een die zowel gebaseerd is op burgers als op participatie!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gereduceerd tarief in plaats van volledig tarief

Of €12 in plaats van €16 (internationale tentoonstellingen). Of €6 in plaats van €9 (andere tentoonstellingen). Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van de VISITWallonia.be Pass.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden