Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

La Ferme Castrale nodigt je uit in haar 3 ruimtes: het museum van de Gastronomie, het museum Postes restantes en de bibliotheek.

Dit gebouw is een van de mooiste hoeves van de provincie Luik en bestaat uit kleinere in een vierkant opgestelde gebouwen uit de 17de en 18de eeuw.

Het Museum van de Gastronomie

Hier vind je de interessante geschiedenis van koken en eten... Het Museum en de bibliotheek van de Gastronomie onthullen de geheimen van de gastronomie, van de oudheid tot nu.

Dit museum bevat een bonte verzameling culinaire bijzonderheden en ontleedt de historische, archeologische, etnografische, folkloristische en artistieke aspecten van voeding. Er zijn ongeveer 1200 objecten, meubels en authentieke schilderijen te zien.

Proef heerlijke oude of regionale recepten in de taverne en kies een souvenir in de museumshop.

De bibliotheek van het museum

De museumbibliotheek omvat de grootste verzameling boeken over gastronomie in België: meer dan 20.000 boeken. Het is een van de twintig grootste museumbibliotheken in Europa.

Het Museum Postes restantes

Dit museum is de enige getuige van de Waalse post en neemt je mee naar de geschiedenis en de ontwikkeling van dit instituut.

La Ferme Castrale biedt je een ontdekkingstocht door haar musea en tentoonstellingen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking autocar - Parking - Restaurant - WiFi

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel met gids - Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden