Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Arboretum

Het arboretum Lenoir in Rendeux, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, werd opgericht in de jaren 1930 en biedt een indrukwekkende collectie van 3000 bomen en struiken uit de hele wereld, waaronder 29 Belgische kampioenen met de grootste omtrek die tot nu toe bekend is.

Het arboretum van Robert Lenoir beslaat 22 hectare met weiden, bossen en moerassen. Omzoomd door de rivier de Ourthe, kruisen naald- en loofbomen elkaar.

De meest voorkomende soorten: esdoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes, rododendron, eik, kersenboom...

Ecologisch beheer

De openbare dienst van Wallonië die het domein beheert, geeft voorrang aan het ecologisch beheer, zonder gebruik te maken van pesticiden en laat de natuur het overnemen.

Het bevordert de spontane flora, streeft naar het behoud van foerageerinsecten en biedt onderdak aan een hele reeks vogels en dieren.

Een rustige sfeer

Het arboretum omvatte vanaf de oprichting een watermolen die gevoed werd door een klein kanaal van de Ourthe. Beetje bij beetje werden er kleine eilandjes gevormd die de site de bijzondere charme gaven die het vandaag de dag kenmerkt.

Lenoirs zorg om zeldzame exotische soorten te verzamelen, in plaats van ze te organiseren of de ruimte te ontwerpen, geeft het arboretum een wild karakter.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden