Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Natuurpark

In het oosten van België ligt het natuurpark van de Hoge Venen, een van de bijzonderste natuurgebieden in Europa. Een uitzonderlijke biotoop die bewaard moet blijven!

Dit natuurpark is het oudste en grootste van België. Natuurbescherming is er een prioriteit. Lente, zomer, herfst of winter? Het landschap ziet er altijd surrealistisch, bijzonder, en prachtig uit.

Een natuurpark over grenzen heen

Dit park is verdeeld in zes natuurgebieden, waarvan er vier in Wallonië liggen. Het heeft de vorm van een vierkant met op elke hoek een stad: Eupen, Montjoie (Monschau), Malmedy en Spa.

  • In het noordwesten ligt Avant-Pays Fagnard, met vele melkveehouderijen en de bossen
  • In het zuiden ligt Haute Eifel met zijn beboste heuvels en de pittoreske Ourvallei

Een veengebied vol natuurlijke pareltjes

Met een veenlaag van wel acht meter dik lijken de Hoge Venen net een enorme spons. Daarom is de toegang strikt gereglementeerd.

Vlonders en bewegwijzerde wandelpaden leiden bezoekers veilig door dit prachtige natuurlandschap, dat tijdens elk seizoen zijn charmes onthult: van de bloeiende lente tot het Siberische landschap in de winter.

Goed om te weten

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

De wandeling "balade des gens heureux" loopt door de Hoge Venen en is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Raadpleeg de gedetailleerde pagina van de wandeling, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Weet dat er in Wallonië ook een groot aanbod is van officieel door Access-i gecertificeerde activiteiten en plaatsen.

Voorzieningen

Parking voor motorhomes

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden