Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Kasteel
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Op enkele kilometers van Brussel bevindt zich het Domein van Solvay in Terhulpen, erkend als uitzonderlijk erfgoed van het Waals Gewest, dat een deel van het Zoniënwoud en het Kasteel van Terhulpen omvat. 

Op deze site, die de bijnaam heeft gekregen van het park van 1000 rododendrons, kan je een flamboyante natuur bewonderen, het Museum van de Stichting Folon en het Kasteel van Terhulpen. De paden leiden je door beboste heuvels en vijvers.

Het park

De kasteeltuinen maken deel uit van het uitzonderlijke erfgoed Parken & Tuinen in Wallonië. Opmerkelijke bomen, Franse tuinen, bossen, rododendron- en azaleabedden, waterpartijen... Ontdek er meer dan 450 soorten wilde planten!

De fauna is zeer gevarieerd: het park is een toevluchtsoord voor vele vogels en enkele kleine zoogdieren.

3 wandelingen van ongeveer 5 km zijn het hele jaar door gratis beschikbaar om het landgoed te ontdekken. 

Er worden rondleidingen georganiseerd om alle verhalen en geheimen van het Solvay-domein te ontdekken, te combineren met een gratis bezoek aan het Folon-museum. 

Het Kasteel van Terhulpen

Het Kasteel van Terhulpen, gebouwd in 1842 in opdracht van de Markies van Béthune en geïnspireerd op de modellen van de kastelen van de Loire, is omringd door een tuin in de Franse stijl met decoratieve beelden. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het domein in de handen van Ernest Solvay, sodamagnaat. Nu is het domein bezit van het Waals Gewest. 

De Stichting Folon

De stiching is gelegen in de boerderij van het kasteel en bevat 500 werken van Jean-Michel Folon. Boven bevindt een tijdelijke expositieruimte.

Het kasteel van Terhulpen

Het kasteel werd in 1842 opgetrokken naar het model van de Loire-kastelen. Het is omgeven door weelderige tuinen versierd met beeldhouwwerken. Het kasteel is niet toegankelijk voor bezoekers, maar is wel beschikbaar voor evenementen.

Goed om te weten

Het Regionaal Domein van Solvay, een wandelparadijs in Wallonië!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Niet-roker - Parking autocar - Parking

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden