Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ontdek de gratis downloadbare stadsgidsen van onze 23 Waalse steden waar het heerlijk is om te verblijven.  Ideaal voor een ontspannend weekendje boordevol kunst, charme, cultuur en geschiedenis.

Bastogne, een stad met een verhaal in het hartje van de Ardennen

Bastogne is bekend voor zijn monumenten, zijn pittoreske plekjes en zijn musea over de Tweede Wereldoorlog en over de Slag om de Ardennen. Toch is de stad ook bekend voor zijn gastronomie en voor zijn talrijke wandel- en fietsroutes.

Bergen, cultuurstad bij uitstek

De stad Bergen wordt gekarakteriseerd door haar houvast aan het verleden maar evengoed door haar blik op de toekomst. Het architecturale patrimonium en de oude straatjes geven de stad een charmante en historische uitstraling.

Bouillon, de parel van de Semois

In Bouillon, gelegen aan de oevers van de Semois, komen liefhebbers van geschiedenis en natuur helemaal aan hun trekken.

Charleroi, stad in volle vernieuwing

Charleroi werd vroeger dikwijls bekritiseerd. Toch heeft de stad hard gewerkt aan een geslaagde reconversie. Het rijke industriële verleden zorgt ervoor dat Charleroi nu een trendy bestemming geworden. Het is de perfecte mix van diverse facetten.

Chimay, van nature gulzig

Deze gezellige stad wemelt van de historische monumenten. Start je ontdekkingstocht bij de omwallingen van de stad en loop via de steile straatjes naar het kasteel van Chimay.

Dinant, dochter van de Maas

Dinant is de ‘dochter van de Maas’. De stad dankt deze bijnaam aan haar idyllische ligging tussen de rotsformaties en de rivier. In deze charmante stad stond ooit de wieg van de wereldberoemde Adolphe Sax, de ontwerper van de saxofoon.

Doornik, stad met 5 klokkentorens

Doornik is een van de oudste steden van België. De goed bewaarde architectuur vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van de stad gedurende meerdere millennia.

Durbuy, de kleinste stad ter wereld

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, is genesteld in de meanders van de Ourthe. De oude stenen huizen, de geplaveide steegjes, de oude stadswallen en de opmerkelijke natuur geven Durbuy een onweerstaanbare romantische charme.

Hoei, de stad die bol staat van geschiedenis en traditie

Halverwege Namen en Luik ligt Hoei, een duizend jaar oude stad met een uitzonderlijk architecturaal patrimonium.

La Louvière, cultuur aan het water

La Louvière, de vijfde grootste stad van Wallonië, heeft een rijk erfgoed uit zijn industriële verleden. De stad van de wolven is een uitzonderlijke bestemming voor riviertoerisme, maar ook een stad van folklore met zijn carnavals.

La Roche-en-Ardenne, parel van de Ardennen

In het hart van de Belgische Ardennen, midden in de dichte bossen, valleien en landbouwplateaus, ligt de prachtige stad La Roche-en-Ardenne verscholen. Het is een heerlijke plek om te wandelen.

Louvain-la-Neuve, hedendaagse en autovrije stad

Autovrij, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een open blik gericht op de wereld... Louvain-la-Neuve zal jou verleiden met zijn unieke sfeer en vele culturele en folkloristische activiteiten.

Luik, een stad boordevol contrasten

Luik is zonder twijfel de stad met het meest zuiderse temperament in Wallonië en kreeg daarom de bijnaam Vurige Stede mee.

Malmedy, de poort naar de Hoge Venen

Malmedy, gelegen aan de voet van het natuurreservaat van de Hoge Venen, is een bestemming boordevol verrassingen.

Marche-en-Famenne, perfecte symbiose tussen oud en nieuw

Place du Roi Albert - Fontaine du Gran - Marche-en-famenne
Marche-en-Famenne ligt tussen de Famenne en de Ardennen, en tussen de valleien van de Lesse en de Ourthe. Na een zeer geslaagde stadsvernieuwing is de voetganger in Marche koning...

Namen, de hoofdstad van Wallonië

Panoramisch nachtzicht op de verlichte stad vanaf de Citadel van Namen
Namen, de hoofdstad van Wallonië ligt aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber. Met zijn smalle steegjes, terrassen en restaurants is dit een bijzonder charmante stad met uitzonderlijk rijk erfgoed.

Nijvel, stad van de Aclots

Nijvel is een kleine stad met een grote geschiedenis. Het rijke historische patrimonium is adembenemend mooi. Het erfgoed uit lang vervlogen tijden maakt deel uit van het dagelijkse leven van de ‘Aclots’, de inwoners van Nijvel.

Rochefort, zijn kasteelruïne en bekende trappist

Deze historische stad in de Famenne is het ideale vertrekpunt om de prachtige omgeving te ontdekken.

Saint-Hubert, waar jacht en natuur harmonieus samengaan

In Saint-Hubert - de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur - zijn er prachtige monumenten, denk maar aan de basiliek en het abtenpaleis. Ze verwijzen naar de legende van Sint-Hubertus.

Spa, authenti’city

Gevel van het Casino van Spa
Spa, de stad die beroemd is dankzij zijn ijzerhoudende water, ligt in het midden van de natuur. De diepe rust van de natuur sluit perfect aan bij de thermale behandelingen in dit kuuroord

Stavelot, tussen natuur en cultuur

Stavelot, straalt met zijn stenen huizen, vakwerkhuizen, steegjes en fonteinen nog steeds de sfeer uit van een 18e-eeuwse stad. Natuur en “oude stenen” gaan er harmonieus in elkaar over.

Thuin, hedendaagse kunst op middeleeuwse bodem

Thuin is een kleine middeleeuwse stad. Bezoekers worden gecharmeerd door het belfort (Unesco-werelderfgoed), de smalle straatjes en de verbazingwekkende hangende tuinen.

Waterloo, met beide voeten in de geschiedenis

Op 18 juni 1815 vond in Waterloo een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis plaats: Napoleon werd er verslagen door de legers van Blücher en Wellington.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden