Vervolg je bezoek op basis van je land / taal
Smullen in Wallonië is in de eerste plaats hulde brengen aan de mannen en vrouwen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Een passie die je doet watertanden.
De prachtige Waalse landschappen en de natuurlijke smaak van de streekproducten zijn noodzakelijke ingrediënten om een onvergetelijke dag door te brengen met je vrienden, familie of een groep.
De ambachtslui en landbouwers zijn gepassioneerd door hun beroep en ontvangen je met open armen om je hun werkplaats te laten zien.
Op deze pagina vind je een selectie Waalse producenten.
Plaats
Soort producten
- (-) Remove Kaas en melkproducten filter Kaas en melkproducten
- (-) Remove Vlees, gevogelte, fijne vleeswaren en charcuterie filter Vlees, gevogelte, fijne vleeswaren en charcuterie
- Bakkerij en patisserie (3) Bakkerij en patisserie-filter toepassen
- Bier (80) Bier-filter toepassen
- Chocolade (22) Chocolade-filter toepassen
- Fruit en afgeleide producten (10) Fruit en afgeleide producten-filter toepassen
- Groenten (5) Groenten-filter toepassen
- Honing (3) Honing-filter toepassen
- IJsjes (6) IJsjes-filter toepassen
- Specerijen, planten en aromatische kruiden (3) Specerijen, planten en aromatische kruiden-filter toepassen
- Vis (1) Vis-filter toepassen
- Wijn (23) Wijn-filter toepassen
- Wijngaardslakken (3) Wijngaardslakken-filter toepassen
Naam
30 resultaten
- Espace Chimay | Brouwerijbezoek over trappistenbier Chimay Experience© Espace ChimayBourlers
Espace Chimay | Brouwerijbezoek over trappistenbier Chimay Experience
De Espace Chimay, gewijd aan de trappistenkazen en trappistenbieren van Chimay, biedt een interactief bezoek aan een brouwerij om er zonder mate van te genieten. - Abdij Notre-Dame d'Orval© OrvalVillers-devant-Orval
Abdij Notre-Dame d'Orval
De prachtige abdij is een authentieke en historische plek in de Gaume. Ontdek een van de meest opmerkelijke cisterciënzierabdijen met kunstcollecties en een gereputeerd Trappistenbier, een van drie Waalse Trappistenbieren. Het bier is te proeven in de naastgelegen restaurant À l'Ange Gardien, met uitzicht op de abdij. - Plattelandsgolf van de Ferme de Gérard Sart | Saint-André nabij Luik© Damien MalvettiSaint-André
Plattelandsgolf van de Ferme de Gérard Sart | Saint-André nabij Luik
De boerderij van Gérard Sart in Saint-André brengt smaken van kwaliteitsvolle streekproducten samen met plezier via een spelletje boerengolf. - Li binamé pourcê | Hoeveslagerij in Trois-Ponts© Li binamé pourcêTrois-Ponts
Li binamé pourcê | Hoeveslagerij in Trois-Ponts
Li binamé pourcê werkt met respect voor het leefmilieu en voor het welzijn van de dieren. De slagerij verwelkomt je op haar domein in Trois-Ponts. - La Ferme le Bailli | Kaasmakerij in Soignies© WBT - Caroline RaseSoignies
La Ferme le Bailli | Kaasmakerij in Soignies
La Ferme le Bailli, gespecialiseerd in melkproductie, maakt en rijpt kazen met verse melk van Holstein-koeien in Soignies. - Salaisons Artisanales Murielle Courtois in Bastogne© photo JP RuelleBastogne
Salaisons Artisanales Murielle Courtois in Bastogne
Murielle Courtois werkt in Bastogne volgens het respect voor de traditie, voor een resultaat met een onvergelijkbare smaak, zoals ham met een bijzondere smaak, gemaakt volgens voorouderlijke methoden. - Ferme Champia in Chevetogne© Maison du Tourisme Condroz-FamenneCiney
Ferme Champia in Chevetogne
In Chevetogne, in de streek van Ciney, vind je een boerderij met een waaier aan lokale en regionale producten. - Hoeve Druart-Sol in Steenput© Commune EstaimpuisEstaimpuis
Hoeve Druart-Sol in Steenput
De hoeve Druart-Sol in Steenput nodigt je uit om haar heerlijke natuurlijke hoeveproducten te ontdekken tijdens een bezoek. - Ferme de la Grosse Haie, kazen en melkproducten in Arsimont© Ferme de la Grosse HaieArsimont
Ferme de la Grosse Haie, kazen en melkproducten in Arsimont
Kom de unieke smaak van de kazen en melkproducten proeven van de Ferme de la Grosse Haie in Arsimont. - Ferme de la Yauge in Nafraiture© WBT - Sébastien RobertyNafraiture
Ferme de la Yauge in Nafraiture
Kom het spannende werk ontdekken van de producenten van de Ferme de la Yauge. Zij zorgen vooral voor melk- en vleeskoeien. - Bedrijfsbezoek | De schaapskooi van Acremont in Bertrix© WBT - Caroline RaseBertrix
Bedrijfsbezoek | De schaapskooi van Acremont in Bertrix
In de provincie Luxemburg biedt deze schaapskooi haar bezoekers de mogelijkheid om haar Belgische melkschapen en producten te ontdekken. - La Ferme Masson-Willems in Perwez© WBT - Sébastien RobertyPerwez
La Ferme Masson-Willems in Perwez
Ferme Masson-Willems nodigt je uit om zijn heerlijke zuivelproducten in Perwez te ontdekken. - De chèvrerie de Borlon | Kazen en biologische geitenboerderij in Durbuy© Chèvrerie de BorlonDurbuy
De chèvrerie de Borlon | Kazen en biologische geitenboerderij in Durbuy
De geitenboerderij Chèvrerie de Borlon produceert, in Borlon vlakbij Durbuy, een biologische en ambachtelijke geitenkaas op basis van rauwe melk. - Ferme Fosselard in Quévy© Pierre PauquayQuévy
Ferme Fosselard in Quévy
Ferme Fosselard nodigt je uit om de zuivelproducten van de koeien van de boerderij te proeven, zoals melk, boter, ijs, yoghurt en diverse kazen. - Brouwerij Dupont in Tournes© Geoh PicsTourpes
Brouwerij Dupont in Tournes
Brouwerij Dupont in de provincie Henegouwen laat je kennismaken met een breed gamma bieren. - Bedrijfsbezoek | Au Canard Gourmand, eendenkwekerij in de buurt van Sprimont© WBT - Sébastien RobertySprimont
Bedrijfsbezoek | Au Canard Gourmand, eendenkwekerij in de buurt van Sprimont
In Fraiture, een pittoresk dorpje naast Sprimont, bieden Myriam en Marc Lamy je een rondleiding in hun eendenkwekerij. - La ferme Schumer-Widart in Bastogne© J.WidartBastogne
La ferme Schumer-Widart in Bastogne
De ferme Schumer-Widart kweekt haar vee in Bastogne en deelt met jou haar passie. - Geitenboerderij van Ozo | Lekkere Ardense kaas© WBT-Isabelle HubertyIzier
Geitenboerderij van Ozo | Lekkere Ardense kaas
De geitenboerderij van Ozo, gelegen in het dorp Izier in de Ardennen, kweekt al 25 jaar lang met passie alpengeiten. - Bedrijfsbezoek | Montenauer Schinkenräucherei, de echte Ardense ham© WBT - Ph. LermusiauxMontenau
Bedrijfsbezoek | Montenauer Schinkenräucherei, de echte Ardense ham
De Montenauer Schinkenräucherei biedt je een gratis bezoek aan, waarmee je het productieproces van de Ardense ham kan volgen van A tot Z. - Ferme des Sanglochons in Verlaine© La Ferme des SanglochonsNeufchâteau
Ferme des Sanglochons in Verlaine
Deze Ardense boerderij heeft een atelier waar de symbolische vleeswaren van de streek geproduceerd worden op basis van de sanglochon. - Fromagerie du Vieux Moulin© WBT – Olivier LegardienBattice
Fromagerie du Vieux Moulin
In deze kaasmakerij krijg je de kans om de ateliers te bezoeken waar de beroemde Hervekaas met beschermde oorsprongsbenaming geproduceerd wordt. - Fromagerie de la Semois in Vresse-sur-Semois© Demat IsabelleVresse-sur-Semois
Fromagerie de la Semois in Vresse-sur-Semois
Kom deze jonge artisanale kaasmakerij in de provincie Namen ontdekken. Proef van de kazen die ter plaatse geproduceerd worden. - La Ferme d'Antan in Sainte-Ode© Patrick DourcySainte-Ode
La Ferme d'Antan in Sainte-Ode
De Ferme d'Antan, gelegen in Saint-Ode in de provincie Luxemburg, is voornamelijk gericht op de productie van kazen op basis van koemelk en geitenmelk. - De foie gras van Floumont in Ortho | La Roche-en-Ardenne© P.WILLEMS - FTLBOrtho
De foie gras van Floumont in Ortho | La Roche-en-Ardenne
De foie gras van Floumont is een echte ambachtelijke en kwaliteitsvolle foie gras. Deze lekkernij wordt gemaakt met het grootste respect voor dieren in Ortho, in de prachtige streek van La Roche-en-Ardenne. - Kaasmakerij in Herve | La Meule du Plateau© Studio WautersHerve
Kaasmakerij in Herve | La Meule du Plateau
La Meule du Plateau biedt een uitzonderlijke kaas, gemaakt van rauwe melk en 6 maanden gerijpt, in Herve. - Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac© WBT - JL FlémalOphain-Bois-Seigneur-Isaac
Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac
Ontdek het assortiment zuivelproducten van de Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, een waar genot voor je smaakpapillen! - Ferme du Raz Buzée in Gerpinnes© Delphine VangeenderhuysenGerpinnes
Ferme du Raz Buzée in Gerpinnes
Familiebedrijf gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van kazen van rauwe koemelk, in Gerpinnes. - Phil’ Cuisine, familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen in Bastenaken.© Phil'Cuisine - Jérôme DejeuxBastogne
Phil’ Cuisine, familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen in Bastenaken.
In het hartje van de Ardennen ligt Phil' Cuisine, een familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen. Al de etenswaren worden op een ambachtelijke manier geproduceerd: foie gras, rillette (pastei), paté met trappistenbier van Orval en Rochefort. Ontdek de Waalse streekproducten en proef de verfijnde gerechten. - Boerderij Lamberty© Ferme LambertyVielsalm
Boerderij Lamberty
De winkel van de boerderij Lamberty in Petit-Thier biedt een grote verscheidenheid aan biologische producten, zoals brood, kaas en groenten.