Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Liefhebbers van brocantes en rommelmarkten vinden hier een selectie van niet te missen evenementen in Wallonië om op koopjes te jagen.  Een- of tweemaal per jaar brengen deze beurzen en rommelmarkten een groot aantal Belgische en internationale exposanten en bezoekers samen. Ga mee naar Temploux, Ciney ( Ciney Puces & Antiquités Ciney Militaria ), Namen en La Louvière .

Temploux, de grootste brocante van België

Sinds 1978 vindt in het dorp Temploux, nabij Namen de beroemdste brocante van België plaats.

Deze internationale brocante brengt 1200 exposanten samen over meer dan 6 km en een publiek uit binnen- en buitenland. Je vindt er allerlei verzamelobjecten, maar ook alledaagse voorwerpen, van "bijna nieuw" tot "heel oud".

Op zondag kun je ook het stripfestival in een grote tent, met handtekeningensessies van de auteurs.

  Het voorlaatste weekend van augustus.

 Overnachten in de buurt van  Temploux

Ciney, en het uitpakken 'achteraan de vrachtwagen'

De beurs 'Ciney Puces & Antiquité' is een must voor kunstverzamelaars en -liefhebbers.

Driemaal per jaar brengt dit evenement meer dan 400 professionele exposanten uit heel Europa samen. Je vindt er een ruime keuze aan kwaliteitsvoorwerpen die je ter plaatse gratis kunt laten taxeren.

Het hoogtepunt is op vrijdagnamiddag die bekend staat voor het uitpakken "achteraan de vrachtwagen": ontdek de goede deals vóór iedereen, wanneer ze worden uitgepakt en geïnstalleerd op de stands buiten.

 3 keer per jaar, weekend van Pasen, juli en oktober.

 Overnachten in de buurt van Ciney

Ciney, grootste militaire beurs

Ciney Militaria is de belangrijkste beurs voor militaire voorwerpen in Europa. Enthousiastelingen komen uit alle hoeken van de wereld om de 5 km aan gespecialiseerde stands af te struinen.

Uniformen, helmen, medailles, insignes, vlaggen, reserveonderdelen, diverse voorwerpen maar ook gravures, boeken, prentbriefkaarten, foto's en andere oude documenten worden twee keer per jaar aangeboden.

  In april en in oktober, in Ciney Expo.

 Overnachten in de buurt van Ciney

Antica Namur, antiekbeurs

Deze antiekbeurs brengt elk jaar meer dan 135 exposanten, galeriehouders en antiquairs samen.

Schilderijen, meubels, juwelen, er zijn prachtige stukken te koop of gewoon te bewonderen uit de oude, moderne en hedendaagse kunst.

  Elk jaar een volledige week in november, in Namur Expo.

 Overnachten in de buurt van Namen

Keramis, of waar je keramiek vindt

Sinds 2016 wordt in het keramiekcentrum Keramis een rommelmarkt gehouden die uitsluitend gewijd is aan de verkoop van Bochproductie.

Deze keramiekfabriek, een boegbeeld van de Belgische industrie, heeft sinds de 19e eeuw rijke collecties voortgebracht, met name in de art-nouveau- en art-decostijl.

Je vindt er zowel zeldzame verzamelobjecten als alledaags vintage serviesgoed. Dit is natuurlijk de gelegenheid om het centrum te bezoeken waar deze brocante wordt gehouden.

 Elk jaar in maart

 Overnachten in de buurt van La Louvière

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden