Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Bijzonder is de ronde vorm van het middeleeuwse kasteel van Waroux; een van de weinige in België. Het gebouw met vuurstenen ringmuur is in eigendom van de gemeente Ans die het gebruikt voor tentoonstellingen.

Het kasteel

Het Kasteel van Waroux vormt met zijn 162 meter het hoogste punt van Haspengouw. Het gebouw, dat al van verre herkenbaar is aan zijn elegante, slanke torenspits, dateert van de middeleeuwen.

Het kasteel is vernoemd naar de Awans- en Warouxoorlog van 1298 tot 1335 tussen de adellijke families uit Haspengouw.

Op het eerste gezicht ziet het kasteel van Waroux er afgesloten uit. De hoog opgetrokken, de buitenmuren van vuursteen moesten vijanden tegenhouden. Achter de schietgaten en in de donjons verschansten verdedigden ze dit fort. 

Een uitzonderlijke plek voor tentoonstellingen

Het Kasteel van Waroux, dat tegenwoordig eigendom is van de gemeente Ans en behoort tot het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, stelt de meesterwerken van de grootste kunstenaars tentoon en biedt allerlei evenementen:

  • tentoonstellingen over hedendaagse en oude kunst
  • concerten
  • theatervoorstellingen

Neem zeker eens een kijkje tijdens een tentoonstelling!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Enkel voor groepen op afspraak

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden