Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Rochefort is gul tot op het bord. Een fantasierijke keuken met streekproducten in originele en smakelijke recepten, van voorgerechten tot desserts!

Kaas van Rochefort

Rochefort is een plaatsje met zijn eigen abdijkaas! Hij wordt bereid volgens de regels van de kunst, volgens de oude recepten van de Trappistenmonniken. Hij is in de winkels te vinden in verschillende variëteiten: Rochefort Noisettes, Tradition, met Ouessant zeewier, Mid-aged, Basilic...

Trappistenbier van de abdij van Rochefort

Dit donkere bier, gebrouwen en gebotteld op het domein van de Abdij Saint-Remy in Rochefort heeft karakter! Het zijn vooral de ambachtelijke bereiding en de natuurlijke producten die verleiden.

Sabayon à la Rochefort

Sabayon is zowat overal bekend en gewaardeerd, maar in Rochefort houden ze ervan met trappistenbier! Deze bereiding op basis van suiker en eigeel wordt daarom verrijkt met plaatselijk bier en vaak vergezeld van een bolletje vanille-ijs. We houden van dit dessert!

Brasserie de la Lesse

Deze ambachtelijke brouwerij, een coöperatie met een sociaal oogmerk, wil een laboratorium zijn voor alternatieve oplossingen voor de economische, sociale, energie- en milieucrisis. Ze produceert heerlijke bruine, amberkleurige, blonde en witte bieren. Ze kan elke dag van de week in groep bezocht worden.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden