Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De Espace Arthur Masson is vernoemd naar de Belgische schrijver Arthur Masson en leert je alles over de school van vroeger in een typisch Ardens dorpje.

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

De Espace Arthur Masson ligt aan de rand van het dorpje Treignes en werd ouderwets maar gezellig ingericht. Op de binnenplaats van het museum stond vroeger een waterpomp, en nu een prachtige fontein. Die werd ontworpen door de broers Yves en Claude Rahir. Rond het museum liggen de voormalige schooltjes van Treignes, namelijk:

  • De meisjesschool, vandaag de School van Vroeger;
  • De jongensschool, vandaag het spektakelparcours "Trignolles";
  • De kleuterschool, vandaag de onthaalruimte, de cafetaria "Chez Toine" en een groot terras achteraan met zicht op de Viroinvallei.

Spektakelparcours met audiogids

Het Spektakelparcours "Trignolles" vindt binnen plaats en is een geluids- en lichtshow met elf scènes waarin aan de hand van Waalse dialogen de evolutie van het landelijke leven in de Ardennen van de jaren 1930 tot 1960 beschreven wordt. De rode draad zijn de anekdotes van de personages van Arthur Massons "Toinade" (waaronder Toine Culot). Je krijgt voor dit bezoek een leuk notitieboekje vol met spelletjes en anekdotes.

  • De dialogen van het spektakelparcours "Trignolles" zijn in het Waals en worden vertaald door een audiogids in het FR, NL, EN en DE voor groepen en individuele bezoekers.
  • De animaties in de School van Vroeger zijn in het Frans voor individuele bezoekers en in het FR en het NL voor groepen.

Nieuwe activiteiten

Espace Arthur Masson biedt een nieuwe activiteit aan: "Les Rétroberlines du Viroin". Stap in een prachtige koets en maak een tocht van 34 kilometer door de prachtige landschappen en authentieke dorpjes van de Viroinvallei. 

Beschikbaar elke dag in juli en augustus, om 10.00 u, 14.00 u en 16.00 u. Vergeet niet te reserveren!

 Voor gezinnen

 Ontdek twee leuke gezinsactiviteiten van ongeveer anderhalf uur. Bij de ene ga je als Sherlock Holmes op zoek naar de moordenaar van de jonge Adèle in het Manoir de l'Infortune en bij de andere ga je op schattenjacht tijdens een wandeling van drie kilometer door het dorp Treignes.

In de School van Vroeger kan je een uurtje in de klas doorbrengen zoals vroeger: een unieke ervaring om met je gezin of met vrienden te beleven.

Trek je schort aan en ontdek de voorwerpen die het klaslokaal sieren: schoolbord, houten banken, sleutels en leien, pennen en inktpotjes... Opgelet, de leraar wacht op jou, het is tijd om aan de les te beginnen.

Laat je leiden door het geluid van de bel en meeslepen door de geur van inkt en krijtstof om de discipline van weleer te herbeleven. Amuseer je!

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de routebeschrijving

Aanbieding geldig tot 31/12/2024 volgens openingstijden, met uitzondering van evenementen en speciale dagen. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op de website van de dienstverlener.

-20% korting op toegang tot de École d'Autrefois

Aanbieding geldig tot 31/12/2024 volgens openingstijden, met uitzondering van evenementen en speciale dagen. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op de website van de dienstverlener.

Er worden toegankelijkheidsinitiatieven voorgesteld die aan bepaalde behoeften zijn aangepast.

  • Voor mensen die blind of slechtziend zijn: audiogidsen beschikbaar

Naast deze aanbiedingen is er in Wallonië een groot aanbod aan activiteiten en plaatsen die gecertificeerd zijn met het officiële "Access-i"-label.

Diensten

Animatie

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden