Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Bezoek de belangrijkste plaatsen uit de Tweede Wereldoorlog met deze transnationale herdenkingsroute Liberation Route Europe. Een route die herdenkingsplaatsen en de verhalen erachter met elkaar verbindt.

Ontdek honderden historische locaties en verhalen tijdens de gepersonaliseerde tours of kant-en-klare en thematische routes door Europa.

Thematische  routes

  • De geschiedenis van Leopoldsburg (België)
  • Langs de D-Day stranden (Frankrijk)
  • Operatie Market Garden (Nederland)
  • Slag om de Schelde (Nederland)

Bezienswaardigheden

Ontdek tientallen musea, slagvelden, begraafplaatsen en monumenten verspreid over heel Europa. Kom meer te weten over burgers, het verzet, militaire figuren en eenheden, en leer zo alles over de geschiedenis van de bevrijding van West-Europa.

De app

Gebruik de mobiele app, die beschikbaar is op Android en iOS, om op elk moment te genieten van de culturele route, die ook de geallieerden volgden om Europa te bevrijden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek de geschiedenis via de Liberation Route Europe.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden