Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

EuroVelo 5 neemt je mee op ontdekkingsreis naar de vele rijkdommen van het natuurlijke, architecturale, culturele en brouwerij-erfgoed van België!

De EuroVelo 5-route, ook bekend als de "Via Romea Francigena" verbindt Londen met Brindisi in Italië, is 3000 km lang en doorkruist 7 landen

Vanuit Roubaix in Frankrijk begin je aan een reis door het rijke verleden van de binnenscheepsvaart in de regio. Je volgt de loop van de rivier en slingert door Vlaanderen en Wallonië. Na een ontspannende tocht door het Pays des Collines zet je koers naar Brussel en Waals-Brabant. De typische graanvelden van Haspengouw leiden je traag maar gestaag naar de streek van Namen en de hoofdstad van Wallonië. Langs de oevers van de Maas fiets je naar Dinant. Daarna gaat het richting Condroz en Famenne. Na het verlaten van Marche-en-Famenne leidt de RAVeL je naar de vallei van de Ourthe. Je passeert talrijke charmante dorpjes en je geniet van de panorama's die de Ardennen zo uniek maken. Het parcours eindigt aan de grens met het Groothertogdom Luxemburg.

Vertrek:  Sluis Leers-Nord, rue du Canal in Leers-Nord (Estaimpuis)
Afstand: 304 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: RAVeL

Klaar voor mooie ontdekkingen langs de EuroVelo 5?

 

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden