Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Wat een prachtig landschap als je naar de toppen van de Ourvallei klimt! Beginnend bij Burg-Reuland, bereikt de wandeling de hoogten van Maspelt voordat je de oevers van de rivier bereikt. Daarna betovert de vallei van de Irmisch liefhebbers van de ruigste plekjes betoveren.

De ruïnes van kasteel Burg-Reuland vormen het startpunt van deze 17 km lange rondwandeling door de Duitstalige gehuchten Alster, Maspelt, Auel en Steffeshausen. De contrasterende topografie van deze regio en de diversiteit van de landschappen bieden wandelaars een ongelooflijke speeltuin.

Vertrek: Wenselbach 1, 4790 Burg-Reuland
Afstand: 17 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: knooppunten 1, 2, 51, 59, 60, 14, 29, 7, 30, 31, 47, 43, 42, 32, 40, 12, 33, 49, 44 en 1

Een paar tips om het meeste uit de wandeling te halen: bij KP 40 kun je een korte rondwandeling maken om de top van de Steinkopf (KP 41) te bereiken, gemarkeerd met een groot kruis. Het landschap is hier prachtig.

Een must-do wandeling in het Ourdal!

Onze onvergetelijke wandelingen

Contact

Informatie :

Toeristische info - Reuland-Ouren
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden