Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Bij La Gleize waan je je in een bergachtig gebied. Het landschap bevestigt deze indruk. In het zuiden en westen breken de Amblève en zijn kleine samenvloeiingen de horizon in een veelheid van valleien en blauwe heuvels. De route klimt en daalt over steile heuvels. 

Deze wandeling is voorbehouden aan sportievelingen en begint op het kerkplein van La Gleize, aan de voet van de Duitse Tiger II tank en het Museu December 1944, een gedenkteken voor de gruwelijke gevechten die plaatsvonden tijdens het Ardennenoffensief in dit vredige dorpje. De route gaat verder door de vlakten en beboste heuvels van de gehuchten La Venne, Brume en Monceau.

Vertrek: rue de l'Eglise 17, 4987 Stoumont
Afstand: 16 km
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bewegwijzering: rode rechthoeken (wandeling n°LG 3)

De stenige paden en steile afdalingen maken dit een moeilijke wandeling, maar je inspanning wordt beloond wanneer je de prachtige panorama's ontdekt. Deze omvatten het lager gelegen meer van Coo en de oevers van de Amblève. Een avontuur vol verwondering in deze boeiende regio.
 
Een sportieve wandeling met de Amblève aan de horizon!

Contact

Informatie :

Huis voor Toerisme Ourthe-Vesdre-Amblève
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden