Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Betreed een vallei die bijna 1000 jaar lang gekenmerkt werd door de activiteit van de cisterciënzermonniken van Orval. Ze stichtten visvijvers en ontwikkelden een metaalindustrie, aangedreven door de molens van de beek. Aan het einde van de vallei kom je bij een afgelegen gehucht, Le Chameleux, en een dorp aan de Franse grens, Williers, prachtig in zijn isolement.

Als je de graspaden en vlonders voorbij de abdij neemt, opent zich de vochtige vallei van Orval. Deze lus loopt langs de rivier Williers, die de lange, nu beschermde weiden van Alfait van water voorziet.

Vertrek: Orval 7 te 6823 Florenville
Afstand: 12 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: blauwe rechthoeken op de grond (op het houten bord dat de wandeling illustreert, is de markering gemarkeerd met een blauwe ruit, dus negeer deze).

In de herberg "Le Chameleux" worden al vier generaties lang recepten van generatie op generatie doorgegeven. De forel, de specialiteit van het huis, is heerlijk. Deze geweldige plek heeft een groot, rustig en zonnig terras: we nodigen je uit om daar even te stoppen voordat je weer afdaalt langs de beek!

Fijne wandeling in de Val d'Or!

Onze onvergetelijke wandelingen

Contact

Informatie :

Toeristisch infokantoor Florenville sur Semois
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden