Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent

Voor een leerzaam en gastronomisch bezoek moet je bij de slakkenkwekerij Escargotière Saint-Véron in Braine-le-Château zijn.

Een gastronomisch bezoek

Ontdek de wijngaardslak, een klein dier met een unieke smaak en unieke eigenschappen! In de uithoek van Waals-Brabant worden 150.000 gehoornde dieren gekweekt.

De wijngaardslak is de meest nabije variëteit van de Bourgogne op het gebied van de gastronomie. Een deel van de productie van de slakkenkwekerij in Saint-Véron kan worden geproefd in enkele sterrenrestaurants in de regio.

Je kunt wijngaardslakken kopen bij het verkooppunt waar je ook Caracole-bier kunt kopen.

Elke zondag op twee kan je er gastronomisch eten.

Wist je dat?

  • Het slakkenvlees is zeer rijk aan sporenelementen.
  • Vroeger vertrokken boten met slakken aan boord. Het slakkenvlees bevat geen vet en daarom kunnen ze voor onbepaalde tijd bewaard worden.
  • De slak krijgt interesse in de geneeskunde (oncologie, wondgenezing, ...) en in de cosmetica (slijm wordt gebruikt voor gezichtsverzorging).
  • De kever is een roofdier voor de slak.

Onze favorieten

De slak natuurlijk. Dit dier laat het niet meteen merken, maar het verrast je in vele opzichten!

Een bezoek om te proeven en te leren!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden