Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Smullen in Wallonië is in de eerste plaats hulde brengen aan de mannen en vrouwen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Een passie die je doet watertanden.

De prachtige Waalse landschappen en de natuurlijke smaak van de streekproducten zijn noodzakelijke ingrediënten om een onvergetelijke dag door te brengen met je vrienden, familie of een groep.

De ambachtslui en landbouwers zijn gepassioneerd door hun beroep en ontvangen je met open armen om je hun werkplaats te laten zien.

Op deze pagina vind je een selectie Waalse producenten.

Plaats

Naam

14 resultaten
  • Salaisons Artisanales Murielle Courtois in Bastogne
    Bastogne

    Salaisons Artisanales Murielle Courtois in Bastogne

    Murielle Courtois werkt in Bastogne volgens het respect voor de traditie, voor een resultaat met een onvergelijkbare smaak, zoals ham met een bijzondere smaak, gemaakt volgens voorouderlijke methoden.
  • Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac
    Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

    Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

    Ontdek het assortiment zuivelproducten van de Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, een waar genot voor je smaakpapillen!
  • Ferme Champia in Chevetogne
    Ciney

    Ferme Champia in Chevetogne

    In Chevetogne, in de streek van Ciney, vind je een boerderij met een waaier aan lokale en regionale producten.
  • Ferme de la Grosse Haie, kazen en melkproducten in Arsimont
    Arsimont

    Ferme de la Grosse Haie, kazen en melkproducten in Arsimont

    Kom de unieke smaak van de kazen en melkproducten proeven van de Ferme de la Grosse Haie in Arsimont.
  • Phil’ Cuisine, familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen in Bastenaken.
    Bastogne

    Phil’ Cuisine, familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen in Bastenaken.

    In het hartje van de Ardennen ligt Phil' Cuisine, een familiebedrijf gespecialiseerd in eendendelicatessen. Al de etenswaren worden op een ambachtelijke manier geproduceerd: foie gras, rillette (pastei), paté met trappistenbier van Orval en Rochefort. Ontdek de Waalse streekproducten en proef de verfijnde gerechten.
  • De foie gras van Floumont in Ortho | La Roche-en-Ardenne
    Ortho

    De foie gras van Floumont in Ortho | La Roche-en-Ardenne

    De foie gras van Floumont is een echte ambachtelijke en kwaliteitsvolle foie gras. Deze lekkernij wordt gemaakt met het grootste respect voor dieren in Ortho, in de prachtige streek van La Roche-en-Ardenne.
  • Ferme des Sanglochons in Verlaine
    Neufchâteau

    Ferme des Sanglochons in Verlaine

    Deze Ardense boerderij heeft een atelier waar de symbolische vleeswaren van de streek geproduceerd worden op basis van de sanglochon.
  • Hoeve Druart-Sol in Steenput
    Estaimpuis

    Hoeve Druart-Sol in Steenput

    De hoeve Druart-Sol in Steenput nodigt je uit om haar heerlijke natuurlijke hoeveproducten te ontdekken tijdens een bezoek.
  • Bedrijfsbezoek | Au Canard Gourmand, eendenkwekerij in de buurt van Sprimont
    Sprimont

    Bedrijfsbezoek | Au Canard Gourmand, eendenkwekerij in de buurt van Sprimont

    In Fraiture, een pittoresk dorpje naast Sprimont, bieden Myriam en Marc Lamy je een rondleiding in hun eendenkwekerij.
  • Plattelandsgolf van de Ferme de Gérard Sart | Saint-André nabij Luik
    Saint-André

    Plattelandsgolf van de Ferme de Gérard Sart | Saint-André nabij Luik

    De boerderij van Gérard Sart in Saint-André brengt smaken van kwaliteitsvolle streekproducten samen met plezier via een spelletje boerengolf. 
  • La ferme Schumer-Widart in Bastogne
    Bastogne

    La ferme Schumer-Widart in Bastogne

    De ferme Schumer-Widart kweekt haar vee in Bastogne en deelt met jou haar passie.
  • Les Lutins, een van de beste ijssalons van België in Anthée
    Anthée

    Les Lutins, een van de beste ijssalons van België in Anthée

    Les Lutins is een ijssalon en ijsboerderij waar 100% ambachtelijk ijs wordt bereid en ligt bovendien op minder dan een kwartiertje van Dinant. Denis Kairet, Beste Ijsbereider van België in 2016 en zijn echtgenote zorgen voor een streling voor het oog én de smaakpapillen.
  • Bedrijfsbezoek | Montenauer Schinkenräucherei, de echte Ardense ham
    Montenau

    Bedrijfsbezoek | Montenauer Schinkenräucherei, de echte Ardense ham

    De Montenauer Schinkenräucherei biedt je een gratis bezoek aan, waarmee je het productieproces van de Ardense ham kan volgen van A tot Z.
  • Li binamé pourcê | Hoeveslagerij in Trois-Ponts
    Trois-Ponts

    Li binamé pourcê | Hoeveslagerij in Trois-Ponts

    Li binamé pourcê werkt met respect voor het leefmilieu en voor het welzijn van de dieren. De slagerij verwelkomt je op haar domein in Trois-Ponts.