Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Hotel

Hotel Les Sorbiers is de ideale plek om te verblijven, te dromen, te praten, te lezen, de natuur te verkennen of om in beweging te komen. Het ecohotel ligt in Hastière (provincie Namen) vlakbij de grens met Frankrijk.

Beeld je in... Een ecologisch hotel met de uitstraling van een kasteel, gelegen aan de oevers van de Maas, in een groen domein, op 5 km van het eerste dorp. Er zijn geen televisies of telefoons in de kamers, alleen boeken... die je in je koffer kunt stoppen als je ze nog niet uit hebt. Naast zijn weelderige tuinen heeft het Domaine des Sorbiers ook zijn eigen eiland, geclassificeerd als Natura 2000. Je natuurgids neemt je mee per boot om je de rijkdom aan flora en fauna te laten zien.

Op vrijdagavond mag je het aperitiefconcert niet missen. Deze cocktail op een jazzy melodie is gewoonweg goddelijk... Ga daarna naar het restaurant "En face de l'île", waar traditionele gerechten worden geserveerd. Vergeet Coca-Cola en industrieel brood. De chef heeft een passie voor lokale producten. Geniet van groenten van de Ferme Champignol, wijnen van Château de Bioul, lamsvlees van Ferme Censier... Het is de perfecte manier om een romantisch weekend door te brengen, helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld.

Boek deze accommodatie nu | Vind nog een buitengewone nacht om je batterijen op te laden

 

Tijdloze wandelingen en adembenemende panorama's

Om een weekend op het water in Hastière af te ronden, gaat er niets boven een natuurwandeling van 8 km. Je vertrekt vanuit Waulsort, een klein dorpje dat ooit bruiste maar nu een vredige plek is. Duw de deur van Villa 1900 open en stap terug in de tijd naar de Belle Époque aan het begin van de 20e eeuw. Daarna brengt de laatste waterveerman van Wallonië je met de kracht van zijn armen naar de overkant van de Maas. Wandel aan de andere kant van de rivier door een prachtig park voordat je een steil pad neemt.

Op de top worden je inspanningen beloond... Wat een uitzicht op de Maasvallei, Waulsort en zijn kasteel. Zie je de overwoekerde ruïnes iets verderop? Dit zijn de ruïnes van Château Thierry, een vesting uit de 13e eeuw waarvan de heren de abdijen van Waulsort en Hastières beschermden. Wees voorzichtig op de terugweg, want de grond kan glad zijn, vooral als het nat is...

Beschrijving van het hotel

Gelegen in een prachtige tuin aan de oevers van de Maas, tussen Dinant en Givet, heet het ecologische hotel Les Sorbiers je welkom op een landgoed van 17 hectare met:

  • Een dertigtal kamers, waarvan 9 tweepersoonskamers met terras, 22 tweepersoons-, twin- of familiekamers, zonder televisie of telefoon
  • 1 groepsgîte, La Maison Blanche, met 4 tweepersoonskamers en 12 kamers met stapelbedden
  • buitengewone accommodaties voor ongewone nachten in afgelegen tentkamers
  • 1 restaurant met lokale en seizoensgebonden producten
  • ontspanning, sport en culturele activiteiten: themawandelingen met gids, kajakverhuur, multisportterreinen, fiets- en mountainbikecircuits, wandelingen op uitgestippelde routes, klimmen, yoga, bibliotheek, speeltuin, kinderen welkom...
  • en ook, onvergetelijke nachten in buitengewone accommodaties

Het is de place to be voor je gastronomische verblijven of je residentiële vergaderingen. Het is ook een centrum voor natuurklassen en natuurprogramma's op aanvraag.

Les Sorbiers is het 1e Waalse hotel dat het Europese Ecolabel kreeg.

Een groot domein voor elk type verblijf in de Maasvallei.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gratis ontbijt voor twee

Aanbod geldig tot 31/12/2024, alleen op de eerste nacht en buiten de schoolvakanties in België (niet geldig van 06/07 tot 25/08 en tijdens de kerstperiode). Toon uw VISITWallonia.be-pas aan de receptie om van deze aanbieding te genieten. Aanbieding niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen van deze partner.

Aantal personen : 86 personen

Aantal kamers : 32

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard - Interne catering

Activiteiten

Natuurklassen - Fietsen

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Barbecue - Oplaadpunt(en) voor elektrische auto - Tuin - Daglicht - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking - Speeltuin - Restaurant - Terras - WiFi

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden