Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Mozet, nabij Namen, ligt verscholen in het heuvelachtige landschap van de Condroz. Het dorp heeft zijn middeleeuwse uitstraling behouden dankzij de kalkstenen huizen, de centrale kerk en de imposante boerderijen.

Mozet is een charmant dorp waardoor een rustig riviertje, de Tronquoy, loopt. Het grijs van de kalksteen en het zwart van de leien overheerst in heel het dorp en verleent Mozet een onmiskenbare charme. En de weiden, bosjes en tuinen die er omheen liggen geven het dorp een extra cachet. Het oude centrum van het dorp is geklasseerd.

Een getuige van het verleden

  • Drie imposante boerderijen herinneren ons aan het seigneuriale tijdperk. Een van hen, de Royer-boerderij, herbergt een geklasseerde romaanse toren.
  • Het Kasteel van Mozet uit kalkstenen breukstenen dateert uit de tweede helft van de 17e eeuw. Het kasteel is nu omgebouwd tot een vakantiecentrum.

Een 4 km lang interpretatieparcours met didactische panelen leidt je doorheen het dorp.

Niet te missen

Ben je van plan om Mozet te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden