Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

 • Attracties
 • Museum of interpretatiecentrum

Herbeleef de laatste nacht van Keizer Napoleon in zijn laatste hoofdkwartier: de hoeve van Le Caillou

Het museum laat je op een ludieke manier de laatste uren vóór de Slag bij Waterloo herbeleven aan de hand van authentieke objecten. 

Een beetje geschiedenis...

Het is de nacht van 17 op 18 juni 1815. Napoleon en zijn Keizerlijke Garde bevinden zich op enkele kilometers van Waterloo. De avond voor de Slag worden de plannen nog op punt gesteld en dan probeert iedereen nog wat te rusten om de volgende dag de troepen van Wellington te trotseren.

Een historische plek wordt een ludiek parcours

In een authentiek kader focust dit museum op de gebeurtenissen van deze beroemde nacht dankzij getuigenissen en anekdotes uit het burgerlijke en militaire leven. Hier kan je het bed van Napoleon, de tafel waaraan hij kaartte, de boomgaard die als bivak diende, wapens, illustraties, schilderijen en zelfs het geraamte van een Franse huzaar ontdekken.

Breng een bezoekje met de familie of in groep

De zintuiglijke activiteiten zullen zowel jong als oud aanspreken. Je mag er voorwerpen aanraken, waardoor je op een speelse manier meer te weten zal komen over het leven van de soldaten, de beleving en de strategie van Napoleon.

Herbeleef Napoleons laatste uren voor de Slag bij Waterloo!

Bezoekers met speciale noden

Dit museum biedt apparatuur of faciliteiten voor mensen met speciale behoeften:

 • Rolstoelgebruikers: museum gelegen op de begane grond, toegangshellingen, hoogte en helling van de vitrines aangepast, voorbehouden parkeerplaats
 • Personen met een beperkte mobiliteit: banken en lichte klapstoeltjes in bruikleen aan de receptie
 • Blinden en slechtzienden: audiogids, themabezoeken op een beveiligde route, audiobeschrijving, tablets en de mogelijkheid om bepaalde kunstwerken aan te raken.
 • Doven en slechthorenden: videogids in gebarentaal en Franse ondertitels, blindengeleidehonden welkom
 • Personen met een mentale achterstand.

Aangezien deze structuur niet gecertificeerd is als Access-i, nodigen wij je uit om rechtstreeks contact op te nemen met het museum over de werkelijke toegankelijkheid.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbieding geldig van 01/01/2024 tot 31/12/2024, binnen de openingstijden en op vertoon van de QR-code Pass VISITWallonia.be aan de kassa. Geldig voor maximaal 4 personen per pas en niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen. Korting niet van toepassing tijdens evenementen.

Dit museum biedt materiaal en faciliteiten voor personen met speciale behoeften:

 • rolstoelgebruikers: museum op het gelijkvloers, oprijplaten, aangepaste hoogte en helling van de vitrines, gereserveerde parkeerplaats
 • personen slecht ter been: banken, lichtgewichte en vouwstoelen te huur aan de balie
 • blinden en slechtzienden: audiogids, themabezoek op veilig parcours, audiodescriptie, aanraakondersteuning en mogelijkheid om werkstukken aan te raken
 • doven en slechthorenden: videogids in gebarentaal en Franstalige ondertiteling, geleidehonden welkom
 • personen met begripsmoeilijkheden

Aangezien dit museum niet over het Access-i-label beschikt, kan je rechtstreeks contact met opnemen om meer te weten te komen over de feitelijke toegankelijkheidsvoorwaarden.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden