Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het museum 'Piconrue - Musée de la Grande Ardenne' in Bastogne neemt je mee op verkenning van het etnografische erfgoed en de religieuze kunst van de Ardennen.

Les Âges de la Vie

'Les Âges de la Vie' (De leeftijden) brengt je terug naar de Ardense samenleving in de 19e en 20e eeuw. Ga door de verschillende levensfasen van een Ardennees (doopsel, schooltijd, huwelijk...) alsof je er toen ook was.

Het Huis der Legendes

In een van de vleugels van het museum vind je het Huis der Legendes, waar je via een parcours de belangrijkste figuren uit de Ardense legendes kan ontdekken:

  • de Wilde Jager
  •  de vier Heemskinderen
  • de duivel
  • de weerwolf
  • de 'nutons' (kabouters) en de feeën.

Tijdelijke tentoonstellingen

Meermaals per jaar wordt er in het museum een tentoonstelling georganiseerd over een deelaspect van het leven en de tradities in de Ardennen en in Luxemburg.

Een ontspannend en pedagogisch bezoek in het hart van de Ardennen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op individuele toegang

Op vertoon van uw VISITWallonia.be-pas. Alleen geldig op toegangstickets. Voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Speciale aanbieding voor Moederdag en Vaderdag: 50% korting op losse kaartjes

Profiteer tijdens Moederdag en Vaderdag van 50% korting op de toegang tot Piconrue, het museum van de Grande Ardenne, dat alle geheimen van het Ardense erfgoed onthult. Aanbod geldig van 29/04 tot 23/06 volgens de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Enkel geldig op toegangstickets. Voor maximaal 4 personen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen van deze partner.

Het museum 'Piconrue' biedt faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i-label. Bekijk de volledige omschrijving van het museum, waar je alle informatie vindt die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Weet je dat er in Wallonië ook een waaier is aan activiteiten en locaties met een officieel Access-i-certificaat?

Diensten

Animatie - Pedagogisch dossier

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Groep - FR - NL - Individueel

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden