Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Rommelmarkten zijn de plek als je het heerlijk vindt om tussen vintage spullen te snuffelen en te kijken of er iets van je gading tussen zit. En brocantemarkten zijn er volop in Wallonië. Een vlooienmarkt is voor sommigen ook gelegenheid een biertje te drinken en samen de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Gezelligheid verzekerd!

Kleine en grote vintagemarkten

Verkopers en nieuwsgierigen ontmoeten elkaar bij de meest diverse spullen van op zolder. Sommige vintagemarkten zijn beroemd en trekken veel bezoekers, vooral als de zon van de partij is. De rommelmarkt van Saint-Gilles en vintagemarkt van Saint-Pholien in Luik, de rommelmarkt van Welkenraedt en de zijn er zo enkele.

Andere zoals La Batte, die elke zondagochtend plaatsvindt aan de oevers van de Maas in Luik, hebben al lang geleden erkenning gekregen tot ver buiten onze grenzen. De Luikenaren komen er hun fruit en groenten kopen, maar je vindt er nog heel wat meer. La Batte is zowel een gewone markt als een rommelmarkt en biedt je een breed scala aan producten voor je avondeten, je lectuur of de uitbreiding van je garderobe. Hier heerst een unieke sfeer die je minstens één keer in je leven moet komen opsnuiven. 

Vul je mandje op een plaatselijke markt

De plaatselijke markten met veel lokale, verse producten zijn doorgaans rustiger en vinden plaats op een weekdag of in het weekend. Je vindt ze in Andenne, Florennes, Waver, Auvelais, Soignies en op nog veel andere plaatsen.

Als je van themamarkten houdt, dan kan je terecht op de 1900-markt van Marche-en-Famenne of de dag van de tweedehands boekenverkopers in Nijvel of de boerenmarkt van Orgeo.

 

Plaats

Date d'arrivée

41 resultaten