Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

In Waals-Brabant viert het Domein van de Slag bij Waterloo 1815 de 50e verjaardag van de overwinning van ABBA op het Eurovisiesongfestival met een kleurrijke overzichtstentoonstelling: ABBA 1974-2024.

Terugblik in Waterloo

Met hun lied Waterloo bracht de Zweedse groep ABBA de stad onder de aandacht van de wereld, net zoals de laatste veldslag van keizer Napoleon.

Het Domein van de Slag bij Waterloo viert de 50e verjaardag van de triomf van het nummer op het Eurovisiesonfestival van 6 april 1974 met een retrospectieve tentoonstelling over deze popgiganten.

Met haar spectaculaire scenografie toont ABBA 1974-2024 de belangrijkste fases in de carrière van de 4 Zweden, van hun solodebuut in de jaren 60 tot hun historische terugkeer in 2021 met het concept ABBA Voyage.

De extravagante en kleurrijke kostuums van de groep, even beroemd als hun hits, nemen een ereplaats in de tentoonstelling in dankzij de Zwitserse stylist Richard Gyver, die een twintigtal van zijn creaties beschikbaar stelt, replica's van een aantal van deze fantastische podiumoutfits.

Er is ook een selectie van buitengewone voorwerpen te zien, uitgeleend door Belgische en buitenlandse verzamelaars.

Ontdek dit unieke evenement in Waterloo.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 23 september 2023 tot zondag 01 september 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden