Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Koninklijk Museum van Mariemont in Morlanwelz verwelkomt Les Amis de Mariemont. Het verhaal van een passie. Een unieke tentoonstelling over het leven van mannen en vrouwen die al 90 jaar met elkaar verbonden zijn door hun passie voor Mariemont!

Historische tentoonstelling in Morlanwelz

De Vrienden van Mariemont. Geschiedenis van een passie toont 90 jaar gedeelde geschiedenis tussen het Koninklijk Museum van Mariemont en zijn vereniging:

  • de hulp na de brand in 1960 en het nieuwe museumgebouw
  • de oprichting van een bemiddelingsdienst
  • de publicatie van de eerste catalogus van de collecties...

Van schat tot schat, presenteert de tentoonstelling het collectieve werk van de Koninklijke kring van Mariemont. Aan de hand van de verschillende stukken, waarvan sommige voor het eerst worden getoond, vertelt de tentoonstelling over de sleutelmomenten, de stichtende gebaren en de emblematische figuren van de Cercle door de eeuwen heen.

De Koninklijke Vriendenkring van Mariemont

Met meer dan 1.250 actieve leden is de Cercle royal des Amis de Mariemont een van de grootste culturele en museale verenigingen van het land. Sinds de oprichting in 1934 heeft de Cercle een actieve rol gespeeld in het verrijken van de collecties van Mariemont, in de geest van de stichter en beschermheer Raoul Warocqué.

Naast de viering van de 90e verjaardag van de Koninklijke Vriendenkring van Mariemont, is het evenement ook bedoeld als dank aan al deze gepassioneerde mannen en vrouwen, uit het verleden, heden en toekomst, voor hun diepe verbondenheid met de instelling.

We kijken ernaar uit om enkele bijzondere momenten met jou te delen in de provincie Henegouwen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 16 december 2023 tot zondag 02 juni 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden