Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Met de Biënnale van hedendaagse kunst. Étoffe(s) nodigt het Centre Touristique de la Laine et de la Mode (CTLM) in Verviers bezoekers uit om de textielgeschiedenis van de stad vanuit verschillende invalshoeken te ontdekken. Een twaalftal kunstenaars illustreren de heropleving van de textielcreatie.

Internationale Biënnale van Hedendaagse Kunst in Verviers

Verviers, ooit de textielhoofdstad van de wereld, organiseert om de 2 jaar een internationale tentoonstelling die de geschiedenis van het lokale textieldesign schetst. De tentoonstelling belicht de creatieve, sociale, economische en menselijke aspecten van de lokale textielindustrie. 

Tijdens de biënnale presenteren 13 kunstenaars hun werk als onderdeel van de permanente tentoonstelling van het CTLM over het industriële verleden van de regio.

Met de Prix Étoffe(s) wil het Centre Touristique de la Laine et de la Mode hedendaagse artistieke textielcreaties aanmoedigen en versterken. Het is ook de bedoeling om deze heropleving in de kijker te zetten.

Textielcreaties van gisteren tot vandaag, te ontdekken in Verviers.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 28 oktober 2023 tot zondag 21 april 2024

  • Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden