Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Monument

Het Fort van Lantin ligt verscholen tussen de Haspengouwse bossen, op 4 à 5 km van zijn buren Loncin en Liers en op ongeveer 8 km van Luik. Het is het enige fort van de Versterkte Positie van Luik dat geen wijzigingen heeft ondergaan. Het is een van de laatste overblijfselen van de eind 19e-eeuwse militaire bouwkunst.

Het fort van Lantin werd vanaf 10 augustus 1914 door de Duitse artillerie aangevallen en gaf zich na dagen van hevige bombardementen op zaterdag 15 augustus over.

Tussen de twee wereldoorlogen werd het fort door het Belgische leger gebruikt als munitiedepot. In 1940 werd het ontruimd in tegenstelling tot andere forten die toen herbewapend werden. Het vormt dan ook een authentieke getuige van de 19e-eeuwse militaire bouwkunst.

Spektakelparcours: leven in een fort

Een spektakelparcours brengt je bezoek aan het fort van Lantin tot leven. De videofragmenten vertellen je meer over de evolutie van de versterkingen. Het leven in het fort werd gereconstrueerd op basis van aantekeningen van een oud-soldaat. Geluid- en lichteffecten dompelen je onder in de sfeer die heerste tijdens de bombardementen van het fort in augustus 1914.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de prijs van een individueel bezoek

Aanbod geldig tot 31/12/2024, afhankelijk van de openingsuren, voor een bezoek aan het fort, het Telefoonmuseum en het Beaurevoir. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op https://www.fortdelantin.be/visite-lantin.html.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden