Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In de oude steengroeven van Sprimont biedt het 'Centre d’Interprétation de la Pierre' (Interpretatiecentrum van de Steen) je een volledige immersie in de wereld van mineralen en fossielen.

Een buitengewoon gebouw

  • Het museum van de steen is gevestigd in een buitengewoon gebouw. Het werd gebouwd op initiatief van Mathieu Van Roggen, de directeur van de steengroeven van Sprimont in het begin van de 20e eeuw, en heeft een bijzonder smaakvolle en verzorgde bouwstijl.
  • Het monumentale pand werd verbouwd met zorg voor het materiaal en zijn industriële wortels, en is makkelijk toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

De museumruimte

De museumruimte is het enige speelterrein voor steenbeeldhouwers in België en biedt je de unieke kans om artiesten ter plekke aan het werk te zien.

Zin om op fossielenjacht te gaan, archeoloog of steenbeeldhouwer voor 1 dag te worden? Kom dan de interactieve tentoonstelling bezoeken. Beleef een volledige immersie in:

  • de geologische omgeving
  • de paleontologische en archeologische vondsten
  • de werking van een elektrische centrale in een prachtige locatie, in het hart van een actieve groeve.

Een nieuwe kijk op de omgeving, in de provincie Luik.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig van 01/01/2024 tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van de VISITWallonia.be Pass aan de kassa. Geldig voor maximaal 4 personen per pas en niet cumuleerbaar met andere kortingen.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden