Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Industrieel erfgoed

De verlaten steengroeve biedt opmerkelijke stratigrafische coupes op het Onder-Givetien. De groeve wordt vaak bezocht door geologiestudenten van alle Belgische universiteiten omdat het een goed voorbeeld is op het gebied van biostratigrafie.

De mens zou al sinds de 6e eeuw n.C. kalksteen bewerkt hebben in de steengroeve van Resteigne, maar uit geen enkel geschrift kan men de exacte datum van de oorsprong van de groeve afleiden. Tot in 1985 werd hier kalksteen met een zeer fijne en wit gespikkelde korrel geproduceerd. 

Een van de troeven van de steengroeve is het zeldzame en opmerkelijke uitzicht op een stratigrafische coupe op 3 formaties van het Onder-Givetien: de formaties van Hanonet, Trois-Fontaines en Terres d'Haurs.
De steengroeve van Resteigne is een van de opmerkelijke geologische sites van het Geopark Famenne-Ardenne.

Goed om te weten

De steengroeve is privé-eigendom en is niet toegankelijk. Het laagst gelegen gedeelte van de groeve is echter wel publiek. Vandaar heb je een mooi uitzicht op de verschillende verdiepingen van de groeve.

Ook te bezichtigen

Maak na je bezoek een wandeling in het natuurreservaat van Ellinchamps, langs het uitzicht op de Lessevallei (de Roche à pic), het uitzicht op het kasteel van Resteigne of door de ruïnes van de kluizenaarshut van de graaf van Resteigne.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden