Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

Deze religieuze site in kitscherige stijl maakt ongetwijfeld indruk op alle bezoekers. Of je er nu van houdt of niet, je zal de grot niet snel vergeten! De inwoners van Crupet bouwden de grot tussen 1900 en 1903 op vraag van hun pastoor. Ze gingen er elke zondag naartoe om te bouwen.

Alle inwoners van Crupet hielpen mee

De artificiële grot ter ere van Sint-Antonius van Padua staat tussen de kerk van Crupet en de voormalige pastorij (waar zich vandaag de Toeristische Dienst van Assesse bevindt). De toenmalige pastoor, abt Gérard, aanbad Sint-Antonius heel sterk en vroeg aan de dorpsbewoners om een imposant bouwwerk op te richten ter ere van de heilige. Drie jaar lang wijdden de inwoners zich elke zondag aan het enorme werk

In de grot worden momenten uit het leven van Sint-Antonius uitgebeeld door gipsen en gietijzeren beelden. Het indrukwekkende beeld van de duivel is het bekendste. De site blijft een plek voor heiligenverering, maar ook de gewone bezoeker zal zich laten verrassen door deze bijzondere en buitengewone plek.

In de praktijk

  • De 3 niveau's van de grot, met fragmenten uit het leven van Sint-Antonius, kunnen bezocht worden.
  • Maak je bezoek helemaal af en ga langs in de geklasseerde Sint-Martinuskerk, vlak bij de grot.
  • Groepen: rondleiding door de geklasseerde site, met bezoek aan de Sint-Martinuskerk (toren uit de 13de eeuw), het kerkhof van Crupet, de Sint-Antoniusgrot en de voormalige pastorij (buitenkant).
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden