Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

Het folkloristische Bosbessenfeest staat volledig in het teken van het fruit, want in juli, de dag na de #link[node|6264|sabbat des macralles (heksensabbat)], eert het kleine stadje Vielsalm de bosbessen.

Een legende vertelt dat jongelui met lege handen terugkwamen van het bosbessenplukken en een oude vrouw ontmoetten die, wonderbaarlijk genoeg, een mand vol bosbessen met zich meedroeg. Toen zij hen zo ontmoedigd zag, bood ze hen een glaasje peket (jenever) en 'tcha-tcha' (nectar van bosbessen) aan. Nadat ze dat gedronken hadden, veranderden ze in heksen!

De heksen zijn dan ook het middelpunt van dit feest, met hun vliegende bezemstelen, en beendermeel dat ze in de menigte gooien. Ze worden omringd door praalwagens, groepen en fanfares.

Het programma

  • Ambachtelijke markt
  • Straatanimaties
  • Overhandiging van de stadssleutel in het stadspark
  • Feestje in een feesttent in het stadspark

De heksen en het broederschap van de Myrtille de Salm wandelen in een optocht ter ere van deze bekende rode vrucht.

Mis dit heerlijke én gezonde feest niet!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juli 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden