Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Citadel

Het Fort Pontisse ligt in Herstal en is een van de twaalf forten die deel uitmaken van de Versterkte Positie van Luik.

Gebouwd door generaal Henri-Alexis Brialmont in 1888, begraven op 10 meter diepte, is het een van de eerste Belgische betonnen gebouwen.

De gordel van forten rond Luik was bedoeld om het knooppunt van wegen, rivieren en spoorwegen, dat de Cité Ardente vertegenwoordigde, af te sluiten in geval van een conflict met Pruisen.

De twee wereldoorlogen

Op het fort Pontisse, door het Pruisische leger het "duivelsfort" genoemd, werden de eerste schoten van de "Dikke Bertha" gelost. Het hield stand tot 13 augustus 1914.

Eind jaren dertig werd het met het oog op de Tweede Wereldoorlog versterkt met een nieuw fort dat op 22 m diepte onder het oude werd gegraven.

Je bezoek onthult dus twee heel verschillende forten!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Enkel met gids - Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden