Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

In de buurt van La Louvière, in Henegouwen, bieden het kasteel van Seneffe en zijn park een uitzonderlijke ontdekking van het kasteelleven in de 18e eeuw. Het museum onthult een van de belangrijkste collecties zilverwerk in België.

Het Kasteel van Seneffe en het park

Gebouwd in het hart van een opmerkelijk park van 22 hectare, biedt dit neoklassieke kasteel:

Voor een rondleiding kun je een gratis applicatie (Abel en Steve in het park) downloaden of een tablet huren in het museum.

Het Museum voor Edelsmeedkunst en permanente tentoonstelling

Het Museum voor Edelsmeedkunst van de Federatie Wallonië-Brussel, dat sinds september 1995 voor het publiek geopend is, beheert 8.649 stukken (collecties van burgerlijke goudsmeden, schilderijen, meubilair, decoratieve kunst, foto's, archieven, werktuigen die aan het goudsmidsambacht herinneren, enz.) die worden benadrukt door de uitzonderlijke scenografie van de permanente tentoonstelling "Van dag tot dag. De 18e eeuw" en de tijdelijke tentoonstellingen.


 

Culturele evenementen

Het Domein van het Kasteel van Seneffe wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle kunstuitingen, in alle stijlen en alle periodes. Het hele jaar door vinden er tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en klassieke muziekconcerten plaats. 

Troeven

  • Proeflokaal "Les saveurs des Lumières" 
  • Een winkel met kunstobjecten of geschiedenisboeken.
  • Een fietsverhuurdienst.
  • Een bibliotheek die het hele jaar door toegankelijk is.

Een streepje geschiedenis

Het prachtige landgoed van Seneffe is het resultaat van het aanzienlijke fortuin van graaf Julien Depestre, een 18e-eeuwse koopman, bankier en zakenman, wiens elegante kasteel, gebouwd tussen 1763 en 1768 in neoklassieke stijl, de belangrijkste attractie is.

Een prestigieus bezoek aan de periode van de Verlichting.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1€ op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 30/12/2024 onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass of door te reserveren met uw Pass-nummer op https://chateaudeseneffe.be/. Geldig voor maximaal 2 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officieel Access-i certificaat. Raadpleeg de gedetailleerde pagina van het domein van Château de Seneffe. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië is er ook een groot aantal .

Diensten

Fietsverhuur

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - EN - ES - FR - IT - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden