Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Citadel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Op een paar kilometer van Luik ontdek je het verhaal achter het Fort van Flémalle. Herbeleef de Eerste en de Tweede Wereldoorlog op de plek waar tragische gebeurtenissen plaatsvonden. Deze historische plek vertelt je hoe het leven en werk van onze soldaten er aan toeging en hoe ze ons land verdedigden.

De bouw van het fort en de twee wereldoorlogen

Het fort van Flémalle werd in 1888 gebouwd door Henri Alexis Brialmont, de Vauban van de 19e eeuw. Het was een van 12 forten die de versterkte fortengordel van Luik vormden aan het einde van de 19e eeuw.

Het fort werd zwaar gebombardeerd tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdens de slag om Luik, evenals tijdens de tweede Wereldoorlog.

Het fort van Flémalle vandaag

Het fort is quasi volledig toegankelijk voor het publiek onder begeleiding van een gids.

Kom de galerijen aan het fort bezoeken en ontdek alles over het leven van de soldaten in het fort. Aan de hand van didactische borden leer je meer over de evolutie van de techniek in de twee wereldoorlogen, over de gebruikte wapens, enz.

Het fort herbergt ook een museum met Belgisch militair materiaal uit de twee oorlogen: wapens, medisch materiaal, uniformen, ... Er is ook een zaal gewijd aan de vrouwen in het Amerikaanse leger. 

Praktische info

  • Het is aangeraden om goede schoenen en warme kleren aan te trekken.
  • Cafetaria open tijdens de bezoeken
  • Restaurant op aanvraag


Bezoek het fort van Flémalle en houdt de geschiedenis in leven.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden