Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit unieke museum in de provincie Luxemburg stelt archeologie, kunst, burgerlijke en religieuze etnografie, industriële en populaire kunst, folklore en legendes, regionaal meubilair en tradities tentoon in evenveel benaderingen van de vertederende regio de Gaume.

Zijn jacquemart maakt deel uit van 3 jacquemarts in Wallonië

De jacquemart, recollectenmonnik 

De jacquemart is het embleem van het Gaumemuseum, en getuigt van de aanwezigheid van de recollectmonniken van deze gemeenschap op deze plaats van het einde van de 17e eeuw tot het einde van de 18e eeuw.

De jacquemart werd geïnstalleerd op de gevel van de toren die werd ingehuldigd in 1968. Het is het werk van 2 inwoners van Bergen: Alfred Van den Brandt ontwierp hem en Camille Brasseur bouwde hem in roodkoperen plaat, verguld met blad (163 cm, 75 kg).

Hij is verbonden met het uurwerk van de oude klok in de kerk van Gérouville en slaat hij de uren door op de klok te slaan.

Bezoekers met specifieke behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Ontdek de oorsprong van de Gaume in dit museum in Virton.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Individuele toegang voor volwassenen tegen gereduceerd tarief

Dat is €5 in plaats van €7 voor individuele toegang voor volwassenen. Aanbieding geldig van 24/11/2023 tot 31/12/2024, afhankelijk van openingstijden. Toon je VISITWallonia.be Pass QR-code aan de kassa om van de korting te profiteren. Voor maximaal 4 personen per pas en niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden