Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Het Kasteel 'La Petite Flémal' is vandaag de dag een gemeentehuis en kan je bezoeken op aanvraag. De parken zijn het hele jaar open.

Het Kasteel van 'La Petite Flémal'

Het kasteel ligt op de Grand' Route et doet sinds 1938 dienst als gemeentehuis van de stad Flémalle. Het is in verschillende fases opgetrokken tussen de 12e en de 18e eeuw. De laatste fase dateert van 1984.

Het park van 'La Petite Flémal'

Rondom dit kasteel ligt een publiek park waar je verschillende tuintypes aantreft: een Italiaanse, Franse en Engelse tuin.

Eens de poort binnen, word je overweldigd door een wolk van bloemengeuren. Je staat zo in de Italiaanse tuin waar verschillende bloemenperken in felle kleuren elkaar afwisselen.

Nadien volgt de Franse tuin, netjes omlijnd en geaccentueerd door een rondpunt in mozaïek. Rest er jou alleen nog de ontdekking van het achterste deel van het park... Opgebouwd als een Engelse landschapstuin met als trekpleisters water en rotspartijen, kriskras verspreid. Helemaal zoals de natuur zelf het voorbeeld geeft.

Wandel op deze prachtige plek met zijn gevarieerde landschappen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Enkel voor groepen op afspraak

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden