Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Parcours, wandelingen of bezoeken
  • Tentoonstelling

Wandel door het centrum van Edingen en ontdek de kunst van de stad. Meer dan 60 gepassioneerde kunstenaars nodigen je uit om hun werken te komen bewonderen in hun ateliers of de lokale erfgoedgebouwen.

Elke twee jaar organiseren het cultureel centrum van Edingen en het Labo des Arts et du Mouvement (een fusie van Repaire d'Artistes en Critique Imagin'Air) de kunstenaarsroute.

Het programma

  • Tijdens de wandeling zal je de kunstenaars aan het werk zien en ontdek je welke technieken ze gebruiken en waar ze zich mee bezighouden: schilderkunst, fotografie, keramiek, textielcreaties, graffiti, beeldhouwwerken, circuskunsten ...
  • Je zal zelf de handen uit de mouwen steken en de kunstenaar in jezelf naar boven halen.
  • Je kan ook kiezen voor de wandeling 'ook voor de kinderen' met leuke activiteiten, een voorstelling, filmvertoning ... De ideale gelegenheid dus om met de familie de kunstenaars en ambachtslieden in Edingen te leren kennen.

Art'Pero:  kunst,  bier en fanfare

Geniet zaterdag van een feestelijke avond op de Grote Markt van Edingen. Feest en dans op de fanfaremuziek.

Tijdens het feest kan je je dorst lessen, iets te eten bestellen bij de foodtruck en al je ervaringen van de dag uitwisselen.

De kunstenaarsroute in Edingen: laat de kunst en het feest maar komen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden