Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Laforêt, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, in het zuiden van de provincie Namen is erin geslaagd om het typische karakter van de dorpen van weleer en het rijke erfgoed te behouden.

Laforêt, gelegen aan de oevers van de Semois, is een rustiek en charmant dorp met kleine lokale leisteenboerderijen rond de kerk Sainte-Agathe. Deze boerderijen zijn gedecoreerd op een zeer lokale manier: geluksbrengers op de schuren, ronde vensters in Franse steen, houten lijsten van ramen en deuren...

Een 2 km lang interpretatieparcours leidt je met behulp van didactische borden doorheen het dorp.

Bezienswaardigheden in Laforêt

  • Enkele tabaksdrogerijen die getuigen van de oude activiteit die Laforêt rijk maakte.
  • Waterbakken, washuizen en fonteinen waar je je vrouwen kunt voorstellen die kleding wassen. 
  • Het Pont de Claies : deze tijdelijke brug wordt elk jaar in de zomer herbouwd zodat de boeren en het vee de Semois kunnen oversteken.

Ben je van plan om Laforêt te bezoeken? Vergeet niet onze gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden