Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

De Gros Cron in Lahage is een geklasseerde site gelegen op een indrukwekkende hoogte van 20 meter. Deze rots is geologisch gezien bijzonder door zijn specifieke formatiewijze.

Deze rotsachtige heuvel, "cron" genoemd, is opgebouwd uit meerdere rotslagen die kalk-tufsteen of travertijn worden genoemd. De opeenvolgende lagen, aanvankelijk van een kleverige consistentie, worden later een poreus en hard gesteente. Deze steile rots wordt bekroond door een bron met verbijsterende krachten.

Cron wordt al lang gebruikt voor de bouw van schoorstenen, gewelven, binnenmuren of molenraden.

Trage en natuurlijke vorming

Cron vormt zich door verschillende elementen. Bronwater stort neer op de rots waar het reageert op het mos en vervolgens verkalkt. De kalk uit het bronwater raakt ingebed in het mos en transformeert geleidelijk in steen. Dit gebeurt natuurlijk heel langzaam.

Kom kijken naar dit prachtige voorbeeld van tufsteen in het Pays de Gaume!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden