Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Ligny 1815-Museum nodigt je uit om een van de grootste veldslagen van Napoleon te herbeleven doorheen een museum, ideaal om met vrienden of familie te ontdekken.

Ligny is een klein, vredig, Naams dorpje dat tussen Charleroi en Namen ligt. Maar in juni 1815 werd er op deze plek een ellendige strijd gevoerd tussen 152.000 soldaten.

Aan het einde van deze strijd overwonnen de troepen van Napoleon het Pruisische leger.

Terugkeren in de tijd

In dit museum, een getransformeerde voormalige authentieke boerderij uit de 17e eeuw, zal de geschiedenisfanaten heel gelukkig maken, maar ook de neofieten komen er aan hun trekken. Dankzij wapens, poppen, interactieve schermen, digitale gidsen, voorwerpen om aan te raken zal je veel bijleren over de bewapening of zelfs de medische zorgen.

Er is ook een ruimte gewijd aan de Slag bij Quatre-Bras die op dezelfde dag plaatsvond, niet ver van deze plek vandaan, waar de Franse troepen van Maarschalk Ney tegenover de geallieerden van de Hertog van Wellington kwamen te staan. Deze uitzonderlijke verzameling over het Britse leger zal de liefhebbers zeker niet koud laten.

Toeritisch treintje op het slagveld

Rijd langs de slagvelden en de plaats waar Blücher en Wellington elkaar tegenkwamen.

Rond het Ligny 1815-Museum

Degusteer een heerlijke maaltijd in La Grange 1815, het restaurant naast het museum dat oorspronkelijk dienst deed als verpleegpost tijdens de slag.

Wandel in de laatste voetstappen van de Keizer in het Ligny 1815-Museum.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Fietsverhuur

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant - Terras

Visites

Groep

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden