Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Verenigingen

 

Het doel van de VZW Loisirs & Vacances is het promoten van het stedelijk, architecturaal, cultureel, natuurlijk en legendarisch erfgoed van Wallonië: ontdekkingstochten, gekostumeerde gidsen, activiteiten.

Gevestigd in de provincie Namen, in Namen en in Olloy-sur-Viroin, met het oog op permanente educatie, biedt het culturele en vrijetijdsactiviteiten aan die voor iedereen toegankelijk zijn.

Namen

Kom de emblematische geschiedenis van de wijk Ilon in Namen ontdekken! Ontdekkingstocht gewijd aan het oude Namen en zijn erfgoed, aan de geschiedenis van de wijk, aan de borden en de potales en aan de folklore. 

Loisirs & Vacances werkt momenteel aan het ontwerp van een interpretatiecentrum voor looierij en kantwerk, twee ambachten die op verschillende momenten in de geschiedenis hun hoogtijdagen in de wijk beleefden. Opening voor het toeristisch seizoen 2022!

Olloy-sur-Viroin

Bezoek het interpretatiecentrum van de volkslegendes - Le Légendaire!

Ken je de graaf met de sokken? Heb je gehoord van de 4 Aymon-zonen? In het hart van de Viroin-vallei wachten watergeesten, gâtes d'or en dwergen op je in het oude treinstation van Olloy-sur-Viroin.  

Leerzaam, speels en interactief, laat "LE LEGENDAIRE" jong en oud toe om populaire legendes te ontdekken op het ritme van de verschillende kamers.

Vrijetijds- en vakantieactiviteiten

  • Ontdekkingsreizen in de vorm van verhalenwandelingen, thematische rondleidingen (plaatselijke geschiedenis, ambachten, architectuur, folklore, etc.)
  • Animaties op aanvraag voor een toeristische locatie, een wijk, een inhuldiging, een evenement, een maaltijd
  • Organisatie van magische nachten om een dorp of een wijk te ontdekken door karakters uit het verleden te ontmoeten.

Activiteiten doen met vrienden of familie, je hoofd leegmaken, plezier maken, genieten... Dat zijn de belangrijkste voordelen van Loisirs & Vacances!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Animatie - Workshops - Verkooppunt

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden