Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In het hart van het middeleeuwse dorp Montquintin, ligt de Ferme de la Dîme met een museum over het plattelandsleven en de school van het verleden. Het 18e-eeuwse gebouw is een echt architecturaal pareltje in de buurt van Virton, Luxemburg. 

Het museum is momenteel gesloten voor renovatiewerken.

Terug naar het plattelandsleven van vroeger

Deze boerderij met drie gebouwen - het hoofdgebouw, de schuur en de stal -  is erkend als Waals erfgoed en een perfect voorbeeld van de traditionele landelijke architectuur in de Gaumestreek. De boerderij werd gebouwd met lokale materialen, en werd later nog eens traditioneel gerenoveerd.

In het museum leer je alles over het landelijke onderwijs aan de hand van de reconstructie van een klaslokaal uit het begin van de twintigste eeuw.

Een museum over het plattelandsleven in de buurt van Virton.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden