Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Het Museum Vieille Montagne nodigt je uit om de politieke, industriële en sociale geschiedenis van het Moresnet-Neutre gebied te ontdekken. Kelmis, zink en de wieg van de Vieille-Montagne zullen geen geheimen meer voor je hebben!

Het voormalige Museum van de Geulvallei, het Museum Vieille Montagne is ondergebracht in een prachtig art-nouveaugebouw.

De rode draad van de permanente collectie is kopererts, een mineraal dat de geschiedenis van het dorp Kelmis, de Société Vieille-Montagne en Morsnet-neutre nauw met elkaar verbindt.

Een politiek en sociaal experiment

Dompel je onder in de geschiedenis van dit plaatsje met een rijke ondergrond dat al eeuwenlang wordt geëxploiteerd. De productie van zink heeft het dorp een industriële dimensie bezorgd in de 19e eeuw.

Het museum vertelt dit avontuur in zijn authentieke omgeving, het gebouw van de directie van Vieille-Montagne, die de oude mijnsite beheerde.

103 jaar geschiedenis, het neutraal gebied Moresnet.

In het voormalige station van Kelmis kan je een tentoonstelling bezoeken met lokale geschiedenis, georganiseerd door de vereniging Kelmis 1871 met een focus op de spoorgeschiedenis.

Welkom in de Oostkantons!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden