Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Het natuurreservaat Raymond Mayné, dat genoemd werd naar de ontdekker van de krekel, bevindt zich op de hoogtes van Torgny. Torgny is een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Torgny is een zuidelijk dorp en de plaats met het droogste en warmste klimaat van in België. Dat verklaart de diversiteit aan fauna en flora die we terugvinden in het natuurreservaat: allerlei insecten, bergkrekels, bidsprinkhanen, kalkgrasland, smal vlas, enz.

Doorkruis het reservaat en loop over het paadje dat onderhouden wordt door de vzw Ardenne et Gaume om de natuur te bewonderen.

Wijn van Torgny

Als je het natuurreservaat verlaat, zie je de wijngaard van Torgny, ook wel Poirier du Loup genoemd. Er wordt droge witte en roséwijn gemaakt, maar ook schuimwijn en ratafia. De wijnkelder bevindt zich in de rue de l'Ermitage in Torgny.

Onze favoriet
Vlak bij het reservaat klim je naar de hoogtes van Torgny waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op het dorp. Je voelt je op vakantie.

Laat je onderdompelen in deze stille omgeving, maar verlaat de bewegwijzerde paden niet.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden