Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Maak je van Gouvy naar Aywaille op voor een ecotoeristisch verblijf in uitzonderlijke natuurgebieden in het hart van de Ardennen!

Hoe werkt het?

Deze route begint en eindigt bij een station. Tussen de twee zijn er stations die door wandelingen of fietstochten met elkaar verbonden kunnen worden! Stel je reis samen zoals jij dat wilt: volgens je eigen ritme, je wensen, je bezoeken, je accommodaties...

De route

Je begint je avontuur in het dorp Gouvy gelegen in het uiterste noordelijke puntje van het Groothertogdom Luxemburg in een groene omgeving van bossen en heldere rivieren. Dit gebied is rijk aan natuurliefhebbers, want de gemeente telt elf Belgische natuur- en ornithologische reservaten die van groot ornithologisch belang zijn.

Te voet, de GRP 571 volgend, kom je na het verlaten van Gouvy snel in de Val de Salm, een deelstroomgebied van de Amblève. Je komt door het mooie dorpje Salmchâteau, dat een deel van zijn naam aan dit riviertje dankt. Na Gouvy fiets je in oostelijke richting naar Sankt-Vith en vervolgens naar de vallei van de Salm. Te voet of met de fiets ontdek je Vielsalm, bekend om zijn geologische rijkdom. Er is de beroemde coticule die gebruikt wordt voor "scheermesjes". Een Museum is gewijd aan deze unieke steen. Te voet bereik je vervolgens Trois-Ponts en het prachtige uitzicht vanaf de 16,65 meter hoge Leroux-toren. Na Trois-Ponts mondt de Salm uit in de Amblève.

Te voet of op de fiets ontdek je dit uitzonderlijke dal en deze prachtige rivier die ontspringt aan de rand van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel en zijn diepe bedding graaft in een dal met steile hellingen. Je mag de beroemde waterval van Coo niet missen, een belangrijke site in Wallonië. Het is de hoogste natuurlijke waterval van België. De Amblève stroomt van 15 meter hoogte naar beneden! Deze waterloop zal je niet verbazen, want hij verbergt een magische plek die het Fonds de Quarreux wordt genoemd. Een wandeling van 1,5 km langs de rivier zal mysterieuze afgeronde rotsen onthullen en misschien wordt je de legende rond deze fantastische plek verteld.

Verderop bezoek je een natuurlijk juweeltje: de Grotten van Remouchamps. Je geniet van de langste voor toeristen toegankelijke ondergrondse boottocht van Europa! Een waar spektakel voordat je aankomt in Aywaille, je eindbestemming.

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden