Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Religieus erfgoed

Tijdens je volgende tripje naar Dinant moet je zeker eens de collegiale Saint-Hadelinkerk bezoeken. Die werd erkend als uitzonderlijke erfgoed van Wallonië en is gelegen in Celles, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, in Namen. 

Een van de mooiste Romaanse kerken

  • De collegiale Saint-Hadelinkerk werd gebouwd in de 11e eeuw door de volgelingen van Saint-Hadelin (671-690). Vandaag is ze een van de mooiste romaanse kerken in België.
  • Hadelin was zelf een leerling van Saint-Remacle en evangeliseerde de streek rond Celles door er een klooster te bouwen. Zijn volgelingen geloven dat hij verschillende wonderen verrichtte en daardoor werd Celles een echt bedevaartsoord.
  • Wanneer je de kerk betreedt, merk je meteen de middeleeuwse invloeden. In de crypte zie je de Merovingische sarcofagen en oude relikwieën. Het houten plafond en de doopvont zijn romaans.

Een uniek Waals erfgoed dat je zeker moet bezoeken!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden