- Attracties
- Producent
Safranloy, in het dorpje Anloy in het hartje van de Ardennen, is de eerste biologische saffraanboerderij in België.
Oorspronkelijk startte Laurence, vol passie voor de natuur, met het project om lokale producten te verbouwen en te maken. 4 jaar geleden plantte ze samen met haar man Alain de eerste saffraanbollen.
Een grote verscheidenheid aan producten
Dankzij saffraan produceert ze verschillende soorten producten zoals confituren, siropen, likeuren, enz.
Laurence heeft ook een gamma van specerijen ontwikkeld, van klassieke kruiden (basilicum, tijm, dragon...) tot de meest originele (koriander of szechuanpeper).
Om de volledige productie van hun saffraanproducten te garanderen, telen ze fruit en groenten zonder enige toevoeging van producten. Laurence en Alain zijn voorstanders van een ecologische teelt en kregen daarom in 2018 het biolabel Certisys.
Geleide bezoeken
Op reservering kan je deze 2 saffraanboeren ontmoeten tijdens een bezoek van een uur tijd door hun plantages. Je ontdekt de teelt, de transformatie en het gebruik van saffraan en aromatische kruiden. Ook kan je verschillende producten proeven.
Kom en zie hoe deze twee natuurliefhebbers met zorg en geduld het land bewerken!