Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum is een algemeen museum met collecties over het erfgoed van de Luikse Beneden-Maas (Bassenge, Blegny,Dalhem,Fouron,Oupeye en Visé) en speciaal over Visé.

Het geeft een overzicht van verschillende soorten patrimonium: geologie, fossielen, archeologie van de prehistorie tot nu, begrafenisriten, communicatiemiddelen, evolutie en historische wetenschappen, architectuur (kerk, huis, kasteel) in twee zalen.

Het lokale leven met de geschiedenis van de belangrijkste gebouwen, plaatselijke tradities met de gans, de 'cramignon' (Luikse reidans), de industrieën en regionale producties en plaatselijke kunstenaars als J.Donnay,J.Cambresier.

Ten slotte wordt de rol van de gilden ( (kruisboogschutters, haakbusschutters), de legers van weleer, de vestingsmuren en de twee oorlogen, met nadruk op de eerste, toegelicht in de laatste zaal.

Tijdelijke tentoonstellingen met monografieën vervolledigen deze gegevens die betrekking hebben op de hele Luikse regio en de Euregio.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden