Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • VVV

De regio Trois-Frontières omvat 24 pittoreske plaatsen op de grens van België, Duitsland en Nederland op de taalgrens van Frans, Duits en Nederlands.

De regio biedt bezoekers een heuvelachtig, landelijk landschap en veel bezienswaardigheden en is gelegen op een symbolisch kruispunt tussen 3 landen.

Plaats van cultuur

De regio is vol met verschillende musea met betrekking tot aardewerk, lokale producten, lokale geschiedenis, mijnen... Het gebied herbergt ook 29 landhuizen en kastelen, waaronder het Château de Beusdael of de Commanderie Fouron Saint Pierre, die in schoonheid concurreren met veel charmante kerken zoals de kerk van Welkenraedt.

Plaats van natuur en folklore

Een betoverende rust vindt u langs de Berwinne, in het park Castel a Rémersdael, of in het park van de mijnsite. Naast de plekken waar je kunt ontspannen, vind je er ook een overvloed aan opmerkelijke uitzichtpunten en meer dan 60 gemarkeerde wandelingen om  van te genieten. Bij Trois-Frontières wordt het jaar gekenmerkt door tal van folkloristische en muzikale evenementen, er is altijd wel iets te doen of te zien.

Aanbod Toeristisch infokantoor

Hier ontvangt u alle informatie over alles wat u nodig heeft voor uw verblijf in de regio en hier zal je talrijke documenten krijgen. 

Om te ontspannen, stoom af te blazen of jezelf te verrijken, is Trois-Frontières een ideale plek!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden