Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

De Espace Wallonie in Brussel organiseert van 25 november tot 25 maart 2023 de tentoonstelling VAL SAINT LAMBERT Moderniteit en Traditie

Vlaggenschip van de Waalse industrie

Val Saint Lambert heeft een voorouderlijke knowhow waardoor het gedurende zijn 200-jarig bestaan zijn adelsbrieven heeft kunnen verwerven. Vandaag zijn slechts enkele meester-glasmakers en meester-slijpers de getuigen en hoeders van het erfgoed van deze unieke Belgische kristalfabrikant. Zij streven ernaar de kwaliteit van hun productie te behouden en tegelijkertijd met hun tijd mee te gaan.

Geschiedenis en creaties

Meer dan 50 stukken zullen worden tentoongesteld. Soms klassiek en kleurrijk, soms modern en resoluut gericht op een nieuwe klantenkring. Maar ook stukken gemaakt in samenwerking met kunstenaars van La Cabane, een stedelijk kunstcollectief uit Luik. De tentoonstelling schetst ook de geschiedenis van de kristalfabriek en haar jarenlange pracht en praal aan de hand van foto's, video's en educatieve panelen. 

Een tentoonstelling tussen moderniteit en traditie!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van vrijdag 25 november 2022 tot zaterdag 25 maart 2023

  • van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur
  • gesloten op zondag en maandag

Gesloten om 16.00 uur op kerstavond en oudejaarsavond

Gesloten op 25 december en 1 januari

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden